Πληροφορίες – Αναζητήσεις για εφαρμογές
http://www.zonums.com/online/kml2shp.php
http://opensourcephotogrammetry.blogspot.gr/
http://www.mappingsupport.com/p/gmap4.php
http://pekko.geog.umd.edu/usda/test/
http://data.geocomm.com/catalog/GR/datalist.html
http://www.grime.net/gistools/
http://kmltools.nobletech.com/
Αναζήτηση χαρτών - εικόνων
http://srtm.csi.cgiar.org/SELECTION/inputCoord.asp
http://it.opekepe.gr/rentparcels/geofile/index
http://www.lib.utexas.edu/maps/greece.html
http://wikimapia.org/#lang=el&lat=40.581628&lon=22.798004&z=11&m=bh
http://gis.ktimanet.gr/wms/wmsopen/example.html?zoom=7&lat=4633895.5&lon=2810028.5&layers=BFTFFFT
http://freegisdata.rtwilson.com/
Άδεια χρήσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων
Μετατροπή συντεταγμένων απο το τρισδιάστατο γεωκεντρικό γεωσταθερό σύστημα αναφοράς Χ, Υ, Ζ σε γεωδαιτικό μήκος, πλάτος, υψόμετρο φ, λ, h και αντίστροφα
Molodensky μετατροπή συντεταγμένων Datum από ένα Ελλειψοειδές σε άλλο Ελλειψοειδές
Μετατροπή συντεταγμένων από το Ελλειψοειδές Datum σε Εγκάρσια Μερκατορική προβολή και αντίστροφα
Μετατροπή συντεταγμένων σε δύο διαστάσεις (α) Ομοιότητας, (β) Αφινική, (γ) Διγραμμική
Γεωμετρία συντεταγμένων CoGo - θεμελιώδη προβλήματα, όδευση, σταδία, ολικός σταθμός, εμπροσθοτομία
Γεωαναφορά και Ψηφιοποίηση στην οθόνη σκαναρισμένου χάρτη
Σχεδίαση γραμμικών χαρακτηριστικών στην οθόνη από αρχείο με Χ, Υ, Ζ συντεταγμένες σημείων και από αρχείο με κωδικούς που περιέχουν την τοπολογία σύνδεσης των σημείων
Δημιουργία ψηφιακού μοντέλου εδάφους πλέγματος από σημεία με γνωστές Χ, Υ, Ζ συντεταγμένες
Δημιουργία ισοϋψών καμπυλών από ψηφιακό μοντέλο εδάφους πλέγματος
Δημιουργία προοπτικού από ψηφιακό μοντέλο εδάφους πλέγματος
Αναλυτική εκπαιδευτική παρουσίαση του ψηφιακού μοντέλου εδάφους πλέγματος και της διγραμμικής παρεμβολής
Αναλυτική λύση της πλοήγησης στο GPS με ελάχιστα τετράγωνα
Βέλτιστη προσαρμογή σημείων μιας ή δύο ανεξαρτήτων μεταβλητών σε πολυωνυμική συνάρτηση που μπορεί να έχει από 1 μέχρι 15 συντελεστές
Προετοιμασία δεδομένων ψηφιακού μοντέλου εδάφους πλέγματος για τη δημιουργία στερεοεικόνων
Δημιουργία σημείων (εικονοσυντεταγμένες) σε δύο στερεοεικόνες με γνωστό προσανατολισμό από δεδομένα που έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα
Ψηφιακή επεξεργασία εικόνας ενός καναλιού - Κανονικό, ισοδύναμο και διαφορικά τεντωμένο ιστόγραμμα, διαστρωμάτωση πυκνότητας με επιλεγμένα και τυχαία χρώματα.
Δημιουργία σημείων (εικονοσυντεταγμένες) σε δύο στερεοεικόνες με γνωστό προσανατολισμό από ψηφιακό μοντέλο εδάφους πλέγματος
HEPOS μετατροπή συντεταγμένων απο ΕΓΣΑ 87 σε HTRS 07 και αντίστροφα με αναλυτική παρουσίαση της διγραμμικής παρεμβολής
Τρισδιάστατη μετατροπή συντεταγμένων (α) Ομοιότητας 7-παραμέτρων, (β) Αφινική 12-παραμέτρων
Εγκατάσταση συστήματος Εγκατάσταση συστήματος όταν δεν τρέχουν στον συγκεκριμένο Η/Υ τα πιο πάνω προγράμματα
Ελεύθερα δεδομένα DEM και δορυφορικά δεδομένα
Ελεύθερες βάσεις δεδομένων ΓΣΠ
http://www.naturalearthdata.com/downloads/ Στην διεύθυνση της Natural Earth μπορείτε να κατεβάσετε διανυσματικούς και ψηφιδωτούς χάρτες με κλίμακα 1: 10.000.000 m, 1: 50.000.000 και 1: 110.000.000. Η Natural Earth δημιουργήθηκε μέσα από μια συνεργασία πολλών εθελοντών και υποστηρίζεται από NACIS (Βόρεια Αμερικανική Χαρτογραφική Κοινωνία της Πληροφορίας), και είναι δωρεάν για χρήση σε οποιοδήποτε είδος του έργου.
http://www.globalforestwatch.org/map/6/38.42/23.94/GRC/grayscale/none?dont_analyze=true Η διεύθυνση οδηγεί στο Global Forest Watch (GFW) όπου υπάρχουν δεδομένα που αφορούν τα δάση κάθε χώρας με διάφορες πληροφορίες. H GFW αρχικά ξεκίνησε το 1997 ως μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου παρακολούθησης των δασών, η οποία συγκλήθηκε από το World Resources Institute και εταίρους. Η αρχική GFW πέτυχε πολλά και καλά αποτελέσματα ως προς την κατεύθυνση της διατήρησης των μεγάλων δασικών εκτάσεων άθικτη. Το WRI εργάζεται για τη βελτίωση της πληροφόρησης για τα δάση μέσω της συγχώνευσης της τελευταίας τεχνολογίας με συνεργασίες υπαίυρου. Στις χώρες της λεκάνης του Κονγκό, WRI έχει δημοσιευθεί Άτλαντας Δάσους που βοηθάει τους ιθύνοντες στην επίτευξη της αειφόρου διαχείρισης των δασικών πόρων μέσω του ενισχυμένου σχεδιασμού και την παρακολούθηση της χρήσης γης. Σήμερα είναι διαθέσιμα για το Καμερούν, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Δημοκρατία του Κονγκό, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Ισημερινή Γουινέα και Γκαμπόν. Το έργο αυτό συνεχίζεται τώρα στο πλαίσιο των εργασιών του WRI σχετικά με τα δάση και θα ενσωματωθούν με την Global Forest Watch. Εκτός από τις χώρες που αναφέρονται παραπάνω, GFW δημοσιεύεται κατάσταση των εκθέσεων των δασών για τον Καναδά, τη Χιλή, τη Ρωσία και τη Βενεζουέλα και των σχετικών εκθέσεων πολιτικής για τη Γουιάνα και το Σουρινάμ. Το δίκτυο GFW ανέπτυξε επίσης τις μεθόδους για τη χαρτογράφηση Ακέραια δασικά τοπία με πιλοτική εφαρμογή αυτής της μεθόδου στη Ρωσία και τον Καναδά και, στη συνέχεια, την επέκτασή του σε παγκόσμιο επίπεδο για το έτος 2000. Η παρακολούθηση των περιοχών αυτών συνεχίζεται, με μια ενημέρωση για το έτος 2013 που δημοσιεύθηκε πρόσφατα. Αξιοποιώντας την έλευση των νέων τεχνολογιών και την αύξηση της παγκόσμιας διασύνδεσης, οι εργασίες για την επόμενη γενιά των Παγκόσμιων Δασικών. Μπορούμε να βοηθήσουμε με το να λάβουμε μέρος της μελλοντικής της GFW με τη συμμετοχή και την συμβολή του συστήματος GFW.
https://lpdaac.usgs.gov/data_access Μία διεύθυνση της NASA, στην οποία μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το κατέβασμα ψηφιακών δεδομένων διαφόρων δορυφόρων (ASTER, MODIS) ή υπηρεσιών (EOSDIS, MERCURY κλπ). Αξίζει την επίσκεψή μας.
http://www.spatialecology.com/gme/gmedownload.htm Η διεύθυνση οδηγεί στο ελεύθερο λογισμικό Geospatial Modelling Environment, το οποίο μπορεί να τρέξει από μόνο του ή να ενσωματωθεί στο ArcGis ή/και στο R.
https://geodacenter.asu.edu/geoda/16x_windows Το Κέντρο GeoDa Γεωχωρικής Ανάλυσης και Υπολογισμών αναπτύσσει μεθόδους state-of-the-art για την ανάλυση γεωχωρικών, γεωπαρατήρησης (geovisualization), και γεωπροσομοίωσης (geosimulation), και χωρικής μοντελοποίησης της διαδικασίας και τις υλοποιεί μέσω εργαλείων λογισμικού ανοικτού κώδικα, να εφαρμόζει την πολιτική της όσον αφορά την έρευνα στον τομέα των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιστημών.
http://open-data.europa.eu/en/data/ Η Ανοικτή Πύλη Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
http://go.eellak.gr/datasets Η ομάδας εργασίας για τα ανοιχτά δεδομένα της ΕΕΛ/ΛΑΚ έχει καταγράψεις το σύνολο των δεδομένων που είναι ανοιχτά στον πίνακα που εμφανίζεται.
www.freegisdata.rtwilson.com Αυτή η σελίδα περιέχει μια λίστα με συνδέσμους σε πάνω από 300 δικτυακούς τόπους που παρέχουν ελεύθερα γεωγραφικά δεδομένα - όλα έτοιμα για φόρτωση σε ένα Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών.
Η εικόνα παρουσιάζει το πιο γηραιό δένδρο στον πλανήτη ότι βρίσκεται στην Σουηδία (στην διεύθυνση http://mentalfloss.com/article/29879/6-oldest-trees-world θα βρείτε τα έξι γηραιότερα δένδρα στον κόσμο).
Στην εικόνα παρουσιάζεται το Cypress of Abarkuh, το οποίο θεωρείται ότι είναι μεγαλύτερο από 4000 χρονών και έτσι είναι το δεύτερο αρχαιότερο πράγμα που ζεί στην Ασία.