logo TOYMPA frutis1 UESS Untitled earth gis-drama gis-ellas malia old radar spot kriti limnes tajiarxis spot Earth Map- 2283x1088 MAPWEBGIS combination meteora2 naos viewer1 meteora Pine-reser Untitled-22 Earth-Map3 Earth-Map4 srtm_ne_250m_greece2 3d1 aristotelous Earth-night thess kipoupoli kouri risio night GAIES

Όροι χρήσης

          ekd1Καλώς ήρθατε στον Iστότοπο της Ελληνικής Κοινότητας των Δασολόγων 

 Κανόνες Συμμετοχής και Όροι χρήσης

1. Τα κείμενα πρέπει να είναι ευανάγνωστα.

- Το κείμενο των δημοσιεύσεων πρέπει να είναι ορθογραφημένο και με τόνους, ακολουθώντας τον σωστό γραπτό λόγο.

- Τα greeklish απαγορεύονται. Η γλώσσα μας είναι η Ελληνική και καλό είναι να προσπαθούμε να τη διατηρήσουμε.

- Τα κείμενα δεν γράφονται με κεφαλαία για να είναι το κείμενο πιο ευανάγνωστο.  Γράφουμε με πεζά Ελληνικά και με ολόκληρες λέξεις. Υπάρχει η αντίληψη, στο διαδίκτυο, ότι τα κεφαλαία σε γραπτό λόγο σημαίνουν ότι ο συντάκτης φωνάζει.

- Η σωστή ορθογραφία και οι τόνοι συμβάλλουν σε καλύτερα αποτελέσματα στην λειτουργία αναζήτησης του ιστότοπου.

- Δεν κάνουμε κατάχρηση της έντονης (bold), πλάγιας (italics) και υπογραμμισμένης (underlined) γραφής γιατί τότε το κείμενο γίνεται κουραστικό και δημιουργείται η εντύπωση ότι ο συντάκτης προσπαθεί να επιβάλλει στους άλλους τις απόψεις του και όχι να παραθέσει απλώς τα επιχειρήματά του.


2. Θα πρέπει να επιδιώκεται η εύρυθμη λειτουργία της κοινότητας και η ήρεμη ατμόσφαιρα στις συζητήσεις.

- Τα κείμενα πρέπει να είναι κόσμια, επιλέγοντας προσεκτικά τις λέξεις που χρησιμοποιούνται, δεν επιτρέπονται οι βρισιές, η ανάρτηση  άσεμνου υλικού, και πρέπει να επιδιώκεται ο σεβασμός προς τους συνομιλητές μας και τα συλλογικά όργανα (Σύλλογος Δασολόγων, Δασολογική Εταιρεία, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, Παρατάξεις κ.λπ.). Τα γραπτά μένουν!
- Επιτρέπεται η ελεύθερη άποψη κάθε ατόμου όταν σέβεται τους Όρους Εγγραφής και τους Κανόνες Συμμετοχής.
- Απαγορεύεται αυστηρά κάθε είδους πολιτική ή θρησκευτική συζήτηση.  Όποια συζήτηση κρίνεται ως τέτοια αυτομάτως θα κλειδώνεται και θα διαγράφεται. Στην περίπτωση που κάποιο μέλος επιθυμεί να δημοσιεύσει κάποιο θέμα το οποίο εντάσσεται στις προηγούμενες κατηγορίες πρέπει να επικοινωνεί με κάποιον από τους διαχειριστές του ιστότοπου. Μετά την ενημέρωση του διαχειριστή η δημοσίευσή του υπό συζήτηση θέματος θα βρίσκεται μόνο στην διακριτική ευχέρειά του.  Σε περίπτωση απόφασης μη δημοσίευσης, το μέλος του οποίου η αίτηση απορρίφθηκε, δεν θα έχει δικαίωμα συζήτησης της απόφασης στους “δημόσιους χώρους” του ιστότοπου.
Συνεχείς απόπειρες δημοσίευσης τέτοιων θεμάτων, χωρίς την προηγούμενη συνεννόηση με κάποιον διαχειριστή, θα οδηγούν στην διαγραφή του μέλους που έκανε τις δημοσιεύσεις.
- Εκφράσεις ρατσιστικών, εξτρεμιστικών ιδεών ή λεκτικές επιθέσεις σε κοινωνικοπολιτικές ή θρησκευτικές ομάδες δεν έχουν θέση στον ιστότοπο.
- Πρέπει να τεκμηριώνονται όσο γίνεται καλύτερα οι θέσεις του χρήστη, ώστε να είναι σαφείς και κατανοητές και να μην προκαλείται αδιέξοδο στις συζητήσεις.
- Απαγορεύεται η αποστολή μηνυμάτων που περιέχουν προσβλητικό περιεχόμενο, θίγοντας και προκαλώντας τους υπόλοιπους χρήστες. Κάθε γνώμη -όσο ακραία και αν είναι- έχει δικαίωμα να ακουστεί, μπορεί όμως να εκφραστεί με πολλούς αποδεκτούς τρόπους και σίγουρα όχι μόνο με χρήση προσβλητικών λέξεων ή φράσεων.
- Κάθε χρήστης μπορεί προαιρετικά να προσθέτει την 'υπογραφή' του σε κάθε μήνυμα, που δημοσιεύει στον ιστότοπο. Οι υπογραφές δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τους 255 χαρακτήρες και μπορούν να περιέχουν συνδέσμους (links) προς το προσωπικό site. Απαγορεύονται οι σύνδεσμοι (links) σε εμπορικά sites, εκτός και αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των διαχειριστών.
- Εάν μέσω των ιστοσελίδων μας θίγονται, χωρίς την πρόθεση μας, πνευματικά δικαιώματα ή παρέχουμε κάποιαν ενόχληση, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, για να προβούμε αμέσως στη διαγραφή των εν λόγω στοιχείων.
- Απαγορεύεται ρητά η πώληση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά όλων όσων υπάρχουν στον ιστοχώρο αυτό (γραφικά, λογότυπα, κείμενα, φωτογραφίες κλπ). Η πλοήγηση ή η χρησιμοποίηση του ιστοτόπου δεν συνεπάγεται την απόκτηση κανενός δικαιώματος για οποιοδήποτε υλικό περιλαμβάνεται σε αυτή ανεξάρτητα από το αν αποτελεί ιδιοκτησία των δημιουργών της ιστοσελίδας ή και τρίτων.
- Ο ιστότοπος μας σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά μόνο σε ανθρώπινες πράξεις ή ενέργειες, εκ των οποίων άλλες μεν ενδεχομένως να επαινούνται, άλλες δε να κατακρίνονται, σύμφωνα πάντοτε με τις δικές μας αντιλήψεις ή ηθικές αρχές.
- Απαγορεύεται ρητά η αποστολή, δημοσίευση, προώθηση ή και διάθεση κάθε μορφής υλικού με περιεχόμενο που παραβιάζει με οποιονδήποτε τρόπο την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα άλλων αλλά ακόμα και οποιαδήποτε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας οποιουδήποτε φορέα.

3. Κάθε χρήστης του ιστότοπου προσέχει να μην παραβιάζει την νομοθεσία.

- Πρέπει να τηρείται η νομοθεσία, γιατί διαφορετικά μπαίνει σε νομικές περιπέτειες και εκθέτει τόσο το forum που τον φιλοξενεί, όσο και τους Διαχειριστές του.
- Δεν ζητάει "σπασμένα" προγράμματα, οδηγούς χρήσης κ.λπ. που πωλούνται από εταιρείες και δεν διατίθενται δωρεάν.
- Συζητήσεις ή σύνδεσμοι για παράνομο υλικό καθώς και για την επεξεργασία του ή την ανεύρεσή του θα διαγράφονται μόλις αυτές γίνονται αντιληπτές.
- Υπάρχει ειδικό τμήμα για ελεύθερο λογισμικό για τους ενδιαφερόμενους.
- Σε περίπτωση που η δημοσίευση (ολόκληρη ή τμήμα της) προέρχεται από κάποιο άλλο διαδικτυακό τόπο ή από οποιαδήποτε άλλη πηγή, κρίνεται σκόπιμο και απαραίτητα να γίνεται αναφορά στην πηγή για να είναι σύμφωνη με τον Ν.2121/93 περί Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
- Δεν κάνει αναζητήσεις ή διακίνηση παράνομου υλικού (προγράμματα, ταινίες, μουσική, κτλ) μέσω του forum.
- Πρέπει ο κάθε χρήστης/μέλος να σέβεται τα προσωπικά δεδομένα άλλων χρηστών και μην δημοσιοποιεί ονόματα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, κ.α στοιχεία τρίτων χωρίς την άδεια τους.
-  Οι μετέχοντες/μετέχουσες στο Φόρουμ δεν αποφασίζουν ως σώμα και δεν εκφράζουν θέσεις ή διακηρύξεις που δεσμεύουν όλους/όλες ή την πλειονότητα όσων μετέχουν σε αυτό. Κανένας/καμία, δεν εξουσιοδοτείται να αντιπροσωπεύει ή να εκφράζει θέσεις στο όνομα του Φόρουμ, ως τέτοιου. Μέσα από τις διαδικασίες του, το Φόρουμ επιδιώκει την ανάπτυξη οριζόντιων σχέσεων επικοινωνίας μεταξύ όσων μετέχουν σε αυτό.
- Αν κάποιος δεν επιθυμεί να υπάρχει σύνδεσμος προς την ιστοσελίδα του ή προς το πνευματικό του δημιούργημα, να επικοινωνήσει, για να διαγραφεί.

4. Τα μηνύματα που αναρτώνται πρέπει να είναι ουσιώδη.

- Οι τίτλοι των θεμάτων όπως και το κείμενο των δημοσιεύσεων πρέπει να είναι περιγραφικά, ουσιώδη και να συνεισφέρουν στην συζήτηση και κυρίως να βοηθούν στην επιστημονική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.
- Οι τίτλοι των θεμάτων θα πρέπει να είναι περιγραφικοί περιέχοντας λέξεις "κλειδιά" που θα βοηθήσουν στην μελλοντική ανεύρεσή τους μέσω της αναζήτησης.
- Τα μέλη φέρουν την ευθύνη των γραφομένων, του κάθε άρθρου που δημοσιεύουν

5. Το  Πρόβλημα των ηλεκτρονικών μηνυμάτων (SPAM)

Σχετικά με την προώθηση και ανάρτηση ανεπιθύμητων και μη προσκαλούμενων από το λήπτη ηλεκτρονικών μηνυμάτων (spam) αλλά και οποιασδήποτε άλλης μορφής περιεχομένου, αυτά απαγορεύονται ρητά στους χρήστες του διαδικτυακού αυτού χώρου και θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση μεθόδων για την εγκατάσταση αυτόκλητων ή μη εξουσιοδοτημένων διαφημίσεων ή ενημερωτικών πληροφοριών με τυχόν παραπλανητικό περιεχόμενο. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται και οι παρεμβολές από τρίτους στις παρεχόμενες υπηρεσίες και πληροφορίες της ιστοσελίδας χωρίς να δημιουργούνται πιθανότητες σύγχυσης και παρακοής των όρων και διαδικασιών χρήσης της. Σε περίπτωση που κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο διαπιστωθούν εγγραφές μελών και λογαριασμοί που απλώς και μόνο έχουν ως σκοπό τους ενέργειες έμμεσης διαφήμισης προϊόντων ή και άλλες ιστοσελίδες μέσα από το Forum, θα διαγράφονται όποτε διαπιστωθούν από τους διαχειριστές του ιστοχώρου καθώς και τα σχετικά μηνύματα χωρίς καμία προειδοποίηση. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους λογαριασμούς των μελών.

6. Απαγορεύονται οι διαφημίσεις.

- Αγγελίες πώλησης εξοπλισμού ή/και λογισμικού δεν επιτρέπονται.
- Αν υπάρχει αμφιβολία για το αν κάτι αποτελεί διαφήμιση ή όχι, τότε θα πρέπει ο συντάκτης του μηνύματος  να επικοινωνήσει με τους αρμόδιους συντονιστές μέσω προσωπικού μηνύματος.
- Η απαγόρευση ισχύει τόσο για το κείμενο μιας δημοσίευσής όσο και για την "ψηφιακή υπογραφή". Απαγορεύονται δηλαδή στην "υπογραφή" οι παραπομπές (σύνδεσμοι) σε προσωπικές ιστοσελίδες που σχετίζονται με την επαγγελματική δραστηριοποίηση των μελών.

 7. Κάθε χρήστης/μέλος διατηρεί μόνο έναν λογαριασμό χρήστη/μέλους.

- Ο λογαριασμός χρήστη πρέπει να είναι συσχετισμένος με έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ημερομηνία γέννησης (ως επιβεβαίωση ότι ο χρήστης είναι ενήλικας) και κώδικα πρόσβασης.
- Η ύπαρξη παραπάνω από ένα λογαριασμών επισύρει την επιβολή ποινής αποκλεισμού σε όλους τους λογαριασμούς του ίδιου χρήστη.

 8. Συμπληρώνουμε την ειδικότητά μας στο προφίλ.

- Η ειδικότητα πρέπει να συμβαδίζει με τον τίτλο του ιδρύματος αποφοίτησης.
- Ψευδείς δηλώσεις τιμωρούνται με οριστικό αποκλεισμό του λογαριασμού από την κοινότητα.

9. Συνδέσεις με Διαδικτυακές Διευθύνσεις Τρίτων

Στον ιστότοπο περιλαμβάνονται  συνδέσεις (links) προς άλλα διαδικτυακές θέσεις (web sites), χωρίς να ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών και δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω «δεσμών», hyperlinks ή διαφημιστικών banner, ούτε εγγυάται τη διαθεσιμότητά τους. Προβλήματα που τυχόν προκύψουν κατά την επίσκεψη/χρήση των δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει το site ανάγονται στη σφαίρα αποκλειστικής και ακέραιας ευθύνης αυτών, όπου και οφείλει ο χρήστης να απευθύνεται. Οι επιλεγμένες παραπομπές σε άλλους δικτυακούς τόπους τρίτων γίνεται προς διευκόλυνση των επισκεπτών/χρηστών/μελών και σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί οποιαδήποτε μορφή δέσμευσης για τους διαχειριστές του site και δεν τελούν υπό τον έλεγχό τους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι οι διαχειριστές ενστερνίζονται ή αποδέχονται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των λοιπών ιστοσελίδων. Οι χρήστες έχουν το δικαίωμα να γνωστοποιούν και να μοιράζονται με άλλους διευθύνσεις άλλων ιστοσελίδων που ίσως περιέχουν υλικό που δεν τηρεί την νομοθεσία, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τις ευθύνες. Σε περίπτωση που ο χρήστης αποφασίσει να συνδεθεί με τέτοιου είδους web sites τρίτων, έχει την εξ΄ ολοκλήρου ευθύνη και πρέπει να αναλάβει και τη σχετική ευθύνη διασταύρωσης των παρεχομένων πληροφοριών (ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΔ υπ' αριθμ.131. Προσαρμογή στην Οδηγία 2000/31 του ΕΚ και του Συμβουλίου σχετικά με ορισμένες νομικές πτυχές των υπηρεσιών της κοινωνίας της πληροφορίας, ιδίως του ηλεκτρονικού εμπορίου, στην εσωτερική αγορά).
Όσο αφορά συνδέσεις γι' αυτή τη δικτυακή τοποθεσία, αυτές μπορούν να δημιουργηθούν σύμφωνα με τους όρους που ακολουθούν και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Ειδικότερα, μία διαδικτυακή διεύθυνση που παρέχει σύνδεση με τον ιστότοπο δεν επιτρέπεται να αναπαράγει το περιεχόμενό της ή να δημιουργεί περιβάλλον προβολής του περιεχομένου της. Επιπρόσθετως, δε θα πρέπει να παρουσιάζει εσφαλμένα τη σχέση της με τον ιστότοπο ή να παρουσιάζει εσφαλμένες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του. Απαραιτήτως θα πρέπει να εμφανίζει το λογότυπο της εν λόγω ιστοσελίδας με την άδεια των διαχειριστών της χωρίς να περιλαμβάνει περιεχόμενο ή σχόλια τα οποία μπορεί να θεωρηθούν προσβλητικά, υβριστικά ή αμφιλεγόμενα για την Κοινότητα των Ελλήνων Δασολόγων.

10. Περιορισμένη Ευθύνη Ιστότοπου

Δεδομένης της φύσης και του όγκου του Διαδικτύου και παρ' ότι έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι δυνατές προσπάθειες για έγκυρη και πλήρη ενημέρωση και πληροφόρηση των μελών - χρηστών της ιστοσελίδας, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης αμέλειας, οι διαχειριστές του ιστοτόπου δεν ευθύνονται για οποιασδήποτε μορφής ζημία υποστεί ο χρήστης των υπηρεσιών και περιεχομένων του, στα οποία προβαίνει πάντα με δική του πρωτοβουλία και με τη γνώση των όρων του παρόντος. Φροντίδα και επιμέλεια των δημιουργών είναι να καταστήσουν τον ιστότοπο τεχνικά και αισθητικά άψογο, καθώς επίσης και να διατηρήσουν αδιάλειπτη τη λειτουργία και παροχή Υπηρεσιών που διατίθενται μέσω αυτού. Επιπρόσθετα, ο χρήστης αποδέχεται με την παρούσα συμφωνία ότι η πρόσβαση στην ιστοσελίδα θα περιορίζεται περιστασιακά για επισκευή, συντήρηση ή εισαγωγή νέων υπηρεσιών και περιεχομένου ακόμα και ότι δύναται να αφαιρεθεί συγκεκριμένη υπηρεσία για αόριστες χρονικές περιόδους χωρίς ειδοποίηση. Η λειτουργία του ιστοτόπου θα αποκαθίσταται όσο το δυνατό συντομότερα. Οι διαχειριστές ουδεμία εγγύηση παρέχουν για τα χαρακτηριστικά των προϊόντων ή των πληροφοριών που αποτελούν προσφορά τρίτων που διατίθενται μέσω των Υπηρεσιών, για την επίθεση από ιούς, την παρέμβαση ή άλλη παρείσφρηση ασφάλειας. Ο Επισκέπτης /Χρήστης/Μέλος είναι υπεύθυνος για την προστασία του συστήματός του. Με την επίσκεψη του ιστότοπου, ο Επισκέπτης /Χρήστης/Μέλος αποδέχεται πως σε καμία περίπτωση οι διαχειριστές του ιστοτόπου δε φέρουν οποιαδήποτε ευθύνη έναντι του για τυχόν απαιτήσεις νομικής, αστικής ή και ποινικής φύσεως για τυχόν ζημία του ίδιου ή τρίτου από αιτία που σχετίζεται με τη λειτουργία, τη χρήση των υπηρεσιών ή και από τυχόν παρεμβάσεις ή επιθέσεις τρίτων (πχ. Hackers, χρηματική απώλεια λόγω στήριξης σε οποιεσδήποτε ανακριβείς πληροφορίες ή ζημιά στον υπολογιστή από κάποιον ιό). Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου παρέχονται «όπως ακριβώς είναι» χωρίς καμία εγγύηση ρητή ή τεκμαιρόμενη με οποιοδήποτε τρόπο. Υπό τον όρο ότι ο ιστότοπος αποτελεί την αφετηρία μετάδοσης πληροφοριών αλλά ότι αναλαμβάνεται την συλλογή, επεξεργασία και διανομή του περιεχομένου του, ακόμα και κατά την πρωτογενή διαδικασία με τη συμμετοχή τρίτων προσώπων και την διακίνηση τεράστιου όγκου πληροφοριών, είναι εξ αντικειμένου αδύνατο να παρακολουθηθεί η επάρκεια, η πληρότητα και γενικά η ποιότητα και καταλληλότητα του περιεχομένου ή ακόμα και η απουσία ενδεχομένων λαθών καθώς και το αν όσα τίθενται σε διάθεση των χρηστών περιέχουν ιούς ή άλλα επιζήμια συστατικά (virus, threads κτλ). Σε περίπτωση προσβολής της ιστοσελίδας μας από τους λεγόμενους "Hackers" είναι αυτονόητο ότι ο ιστότοπος δεν φέρει καμιάν ευθύνη για το οποιοδήποτε περιεχόμενο, το οποίο θα εμφανισθεί στην οθόνη του υπολογιστή σας. Σε καμιά περίπτωση οι διαχειριστές του ιστότοπου δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι οι συνδέσεις (σύνδεσμοι) ή οι εξυπηρετητές (servers), μέσω των οποίων οι ιστοσελίδες τους τίθενται στη διάθεσή των επισκεπτών-χρηστών, δεν περιέχουν "ιούς" ή άλλα επιβλαβή στοιχεία. Επομένως δεν φέρουν καμιάν ευθύνη για τυχόν βλάβες που ενδεχομένως θα παρουσιαστούν στους υπολογιστές των χρηστών -μελών, γι' αυτό και δεν αναλαμβάν το κόστος των ζημιών που ενδεχομένως θα προκληθούν.
Οι Χρήστες/Μέλη που δεν τηρούν τους παραπάνω κανόνες θα δέχονται σχετικές προειδοποιήσεις από τους δημιουργούς του ιστότοπου, εφόσον αυτές γίνουν αντιληπτές, μέσω προσωπικού μηνύματος ή e-mail και η συνεχιζόμενη καταπάτησή τους θα αποφέρει τη διαγραφή των χρηστών, δηλαδή τον αυτόματο τερματισμό της άδειας χρήσης της παρούσας τοποθεσίας.
Χρήσιμες πηγές πληροφόρησης:
Α. Σύσταση Αρ. R (99) 5 [Επιτροπή Υπουργών των κρατών μελών για την προστασία της ιδιoτικότητας στο Διαδίκτυο]
Β. Ε-Business και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων: σεβασμός του πολίτη στην Ψηφιακή Εποχή [Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα]
Γ. http://el.wikisource.org/wiki/%CE%9D%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%822 121/93 (Νόμος 2121/93, Πνευματικά δικαιώματα).


11. Η Εφαρμογή των κανόνων συμμετοχής

Η τήρηση των Κανόνων Συμμετοχής είναι υποχρεωτική από όλους. Για την τήρησή τους υπάρχει η Ομάδα Συντονισμού του ιστότοπου. Οι κανόνες υπάρχουν προκειμένου η συμμετοχή στον ιστότοπο να είναι άνετη, φιλική, ευχάριστη και η αναζήτηση θεμάτων και πληροφοριών ευκολότερη. Όπως τονίζεται και στον σκοπό της δημιουργίας/ύπαρξης  του ιστότοπου είναι η επιστημονική ενημέρωση, αναζήτηση, βοήθεια, παροχή υπηρεσιών αφιλοκερδώς δασικών δεδομένων και πληροφοριών κυρίως σε θέματα σύγχρονων τεχνολογιών. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης κάποιου μέλους στους κανόνες αυτούς, τότε δέχεται παρατήρηση (δημόσια ή/και σε προσωπικό μήνυμα) από τα μέλη της Ομάδας Συντονισμού.
Τα μέλη της Ομάδας Συντονισμού έχουν επιλεχθεί από την Ομάδα δημιουργίας του Ιστότοπου και απαρτίζεται από Δασολόγους με γνώσεις και εμπειρίες σε θέματα που άπτονται του ιστότοπου αλλά κυρίως της Δασικής επιστήμης.
Η Ομάδα Συντονισμού χρησιμοποιεί για τη συμμόρφωση των μελών προς τους Κανόνες Συμμετοχής κίτρινες ή κόκκινες κάρτες και τη μέθοδο του αποκλεισμού. Αντίστοιχα σημαίνουν παρατήρηση, προειδοποίηση και αποβολή (ban) απ' τον ιστότοπο. Η όποια διαφωνία σχετικά με ενέργειες της Ομάδας Συντονισμού επιλύεται μόνο με προσωπικά μηνύματα και δεν είναι θέμα δημόσιου διαλόγου.
Για περαιτέρω εξηγήσεις, διαφωνίες, παράπονα, απορίες ο ενδιαφερόμενος μπορεί αρχικά να επικοινωνεί με τον υπεύθυνο συντονιστή της αντίστοιχης θεματικής κατηγορίας μέσω προσωπικού μηνύματος. Το μήνυμά μπορεί να μην απαντηθεί άμεσα, αλλά όχι αργότερα από μία βδομάδα. Αν ο ενδιαφερόμενος δεν ικανοποιηθεί από την απάντηση που θα λάβει μπορεί να απευθυνθεί σε έναν υπέρ-διαχειριστή (super mod), και αν και πάλι δεν ικανοποιηθεί από την απάντηση που θα λάβει, τότε και μόνο επικοινωνεί με το Διαχειριστή (admin), πάντοτε μέσω προσωπικού μηνύματος.